”Suomessa ollaan vähän liiankin helposti ampumassa alas kaikki positiivisuuden apostolit, sen sijaan narisijat saavat olla rauhassa. Jostain syystä hymyilevä positiivisuus näyttäytyy etenkin monille suomalaisille pinnallisena, ja kärsivä narina taas syvällisenä toimintana.”
Jari Koskinen 3.11.2012

Millaista Suomea tavoittelemme 2030?

Elämän hallinta verkkoon

- Tiedot ja osaamiset henkilökohtaiseen kansioon

Tavoitteena on, että vuonna 2030 Suomessa 70 prosenttia kansalaisista on ottanut käyttöön oman ”oman elämän portfolion”, joka on tallennettuna internetissä. Suomi on myös tuotteistanut tämän konseptin ja kehittänyt siitä vientituotteen. Sähköiseen portfolioon eli kansioon kootaan kaikki omaan elämään ja tekemiseen liittyvät tiedot, esimerkiksi opinnot, osaamiset, työsuhteet, työkokemus ja muut aktiviteetit, erilaiset taidot, terveystiedot ja raha-asiat. Portfolio kannustaa hallitsemaan ja kehittämään omia valmiuksia leikki-ikäisestä lähtien. Se auttaa myös saavuttamaan hyvän elämänhallinnan ja tasapainon. Portfolion avulla ihminen voi helposti kertoa itsestään muun muassa työtä hakiessaan. Jos ihminen yhdistää portfolioonsa erillisen terveyteen liittyvän osion, hän pääsee sairastuessaan käsiksi terveystietoihinsa missä päin maailmaa tahansa.

Ihminen omistaa itseensä liittyvät tiedot ja hänellä on oikeus päättää niiden käytöstä. Kansalaisilla pitää olla yhä enemmän vapautta ja vastuuta elämästään ja valinnoistaan. Avoin data ja asiointi verkon kautta yleistyvät. Räätälöidyn portfolion avulla on aiempaa helpompi hallita kaikkiin elämän eri aloihin liittyviä asioita.

ICT-palvelut kehittyvät maailmalla valtavan nopeasti. Suomella on hyvät valmiudet luoda työelämää, koulutusta, hyvinvointia sekä terveyden- ja sairaanhoitoa tukeva helppokäyttöinen pilvipalvelu, johon on tallennettu myös tärkeää historiatietoa ihmisen elämän varrelta. Lainsäädäntö ja hallinnolliset käytännöt on saatava tukemaan tätä ratkaisua. Järjestelmä keventää hallintoa, parantaa tuottavuutta ja vapauttaa hallinnosta työvoimaa muihin töihin.

 

 
 
Valikko
FI EN SV
X
 
Anna palautetta!