”Työelämässä pitää käyttää yrittäjätyyppistä ajattelua. Työntekijät ovat ne, jotka pitävät firmaa pystyssä. Ihmisten on otettava enemmän vastuuta itsestään.”
Eero Eloranta 3.10.2012

Millaista Suomea tavoittelemme 2030?

Lähityötä ja globaalia työtä rinnakkain

- Viihtyisää asumista eri puolille Suomea

Vuonna 2030 Suomessa on älykkäitä yhdyskuntia – kyliä tai kaupunginosia – joissa on hyvä tehdä lähityötä tai paikasta riippumatonta, globaalia työtä. Hyvät verkko- ja liikenneyhteydet takaavat sujuvat yhteydet maailmalle. Paikallinen ruoan ja energian tuotanto, ympäristönhoitotyöt ja monet lähipalvelut luovat perustan kansalliselle elinkeinoelämälle ja viihtyisälle asumiselle.

Työmarkkinoiden eriytyminen tuo lisää täysin globaaleja asiantuntijatöitä ja toisaalta lähellä tehtäviä töitä, joihin usein liittyy kasvokkaista vuorovaikutusta tai käytännön tekemistä. Korkean osaamisen töitä voi usein tehdä paikasta ja ajasta riippumatta. Hyvin suunnitellut yhdyskunnat tarjoavat viihtyisän asuinympäristön ja taloudellisen pohjan sekä globaalille että paikalliselle työnteolle.

Lähityön ja paikallisen ruoan ja energian sekä turvallisuuden merkitys kasvaa, jos globaalin tuotannon logistiikka ei toimi. Elinvoimaiset yhdyskunnat pitävät Suomea asuttuna ja omavaraisena sekä lisäävät kriisinkestävyyttä.

 

 
 
Valikko
FI EN SV
X
 
Anna palautetta!