”Mikä tahansa nyt hullulta kuulostava idea voi olla 2030-luvun angrybird.”
Petteri Järvinen 12.12.2012

Millaista Suomea tavoittelemme 2030?

Globaalien arvoverkostojen hallinta maailman parasta

- Suomella on globaali kilpailuetu valittujen arvoverkostojen omistajana

Suomesta on tullut muutamalla valitulla alalla maailman paras arvoverkostojen hallitsija. Maamme toimii kohtaamispaikkana, jossa teollisuus, ICT ja palvelut luovat uusia yhdistelmiä. Pystymme aktiivisesti innostamaan teollisuudenaloja Suomeen myös tarjoamalla yrityksille hyvän liiketoimintaympäristön ja houkuttelevat ehdot. Arvoverkostojen taitava koordinointi ja omistaminen tuovat meille globaalin kilpailuedun, joten voimme saavuttaa merkittävämmän aseman kuin kokomme edellyttäisi. Suomessa ei tarvitse keksiä kaikkea itse, tärkeämpää on toteuttaa parhaat sovellukset. Kun osaamme lukea muutosta ja valita oikeat kumppanit, pääsemme ajamaan pyörää ohjaajan paikalta.

Suomi ei voi olla maailman paras kaikilla toimialoilla. Siksi meidän on valittava muutama sopiva ala, joilla nousemme globaaliksi veturiksi. Arvoverkostojen hallinnan avulla saamme kaapattua Suomeen suhteellisesti eniten taloudellista lisäarvoa.

Internettalous kasvaa rajusti. Kilpailukyky syntyy ICT:n älykkäästä hyödyntämisestä uusissa tuotteissa ja palveluissa sekä perinteisten alojen uudistamisessa.

 

 
 
Valikko
FI EN SV
X
 
Anna palautetta!