”Olemassa olevalla yrityksellä on jo kokemusta, kykyä toimia työnantajana ja toimiva infra. Se mitä puuttuu useimmiten on kasvuhalua, riskinottokykyä ja pääomia. Tärkein kaikista on kuitenkin kannustava arvostus joka pystyy synnyttämään käsittämätöntä tahdonvoimaa”
Anne Berner 10.12.2012

Millaista Suomea tavoittelemme 2030?

Maailman paras toimintaympäristö edelläkävijäyrityksille

- Suomi on yrityksille houkutteleva maa, joka kykenee muuttumaan nopeasti

Suomesta on tullut maailman kiinnostavin kotipaikka edelläkävijöille: yrityksille ja yksilöille. Globaalissa kilpailussa menestyvät yritykset, jotka oppivat hallitsemaan nopeutuvia muutoksia ja epävarmuutta. Kun tieto lisääntyy nopeasti, oppiminen ei voi olla enää pelkkää uusien sisältöjen omaksumista. Suomi voi nousta uudenlaisen työelämässä oppimisen mallimaaksi, jossa keskitytään eri alojen rajapinnoissa tapahtuviin murroksiin ja kokonaisvaltaiseen tiedon yhdistelyyn hyödyntäen globaalisti johtavaa osaamista ja uusinta teknologiaa. Suomessa kehitetään myös muutosten johtamista, joustavia henkisiä resursseja, oppimistaitoja ja uudistumiskykyä. Yrityksen menestyksen ratkaisee kyky erottaa tiedon tulvasta olennaiset ongelmat ja kyky vastata nopeasti markkinoiden vaatimiin tuoteominaisuuksiin, kustannustasoon ja liiketoimintamalleihin. Oppimiseen kannustava kulttuuri, maailmanluokan osaajat ja toimialakohtaisesti sopiva kustannustaso tuovat yrityksille kilpailuetua, joten yritykset ovat kiinnostuneita rakentamaan toimintojaan Suomeen.

Suomen pitää houkutella maahan investointeja kotimaisilta ja ulkomaisilta yrityksiltä. Uudistumiskykyiset yritykset vetävät puoleensa parhaita talentteja maailmalta ja kiinnostavat myös suomalaisia osaajia. Pienen kansakunnan kannattaa keskittyä osaamiseen, joka tuottaa eniten lisäarvoa. Olemme maailman pisimmälle koulutettu kansa, joten meillä on loistavat mahdollisuudet kehittää uudenlaisen oppimisen taitoja yrityksissä.

Yritysten välinen globaali kilpailu parhaista osaajista kiihtyy. Henkinen joustavuus auttaa myös sopeutumaan kriisitilanteisiin ja löytämään niistä uutta liiketoimintaa.

 

 
 
Valikko
FI EN SV
X
 
Anna palautetta!