”Valtionvelat maksetaan ja yhteiskunnan palvelut ylläpidetään yksityisen sektorin tuottamilla verotuloilla. Piste. Nämä verotulot pienenevät järkyttävää tahtia päivä päivältä.”
Cristina Andersson 3.11.2012

Millaista Suomea tavoittelemme 2030?

Yrittäjyys on helppoa, arvostettua ja suosittua

- Suomen kauppatase on ylijäämäinen ja valtaosa kansasta on mukana yritystoiminnassa

Suomessa yrittäjyys on alkanut kiinnostaa eri-ikäisiä ja eritaustaisia ihmisiä. Suomessa on ravinteikas ja stimuloiva yrittämisen maaperä, josta versoo kaiken aikaa uutta liiketoimintaa. Yrittäjyyteen kannustetaan tekemällä siitä käytännössä yksinkertaisempaa, kannattavampaa ja turvallisempaa. Yritysten toimialarakenne on monipuolinen: tuotantoa, palveluja, osaamista ja näiden yhdistelmiä. Suomeen syntyy kiihtyvällä tahdilla uusia yrityksiä, jotka kehittyvät, kasvavat ja muuttavat muotoaan. Myös epäonnistuminen voi olla luonnollinen osa yrityksen kehityskulkua, ja sulautuminen osaksi kasvavaa yritystä voi luoda merkittävästi arvoa. Kasvuyritysten ja vientiyritysten lisäksi Suomessa on paljon mikroyrityksiä. Syntyy myös uusia yritystoiminnan malleja, jotka helpottavat yrittäjän roolin yhdistämistä muihin toimeentulon lähteisiin.

Suomi tarvitsee kaikin keinoin lisää yritystoimintaa, joka tuo vienti- ja verotuloja ja parantaa työllisyyttä. Suurten yritysten painoarvo elinkeinoelämässä vähenee, joten tarvitaan paljon uusia yrityksiä, joista syntyy elinkelpoisia pk-yrityksiä. Julkinen sektori on kasvanut kansantalouden kannalta liian suureksi, joten julkisen puolen työpaikkoja korvaamaan tarvitaan lisää työtä yrityksiin.

Kun globaalissa taloudessa tapahtuu nopeita muutoksia, syntyy markkinarakoja. Ketterät yritykset voivat liikkua nopeasti ja toimia kapeillakin markkinoilla.

 

 
 
Valikko
FI EN SV
X
 
Anna palautetta!