”Idéer som i dag låter galna kan bli 2030-talets nya arga fåglar.”
Petteri Järvinen 12.12.2012

Vilket Finland vill vi leva i 2030?

Vi har en ledande position i de globala värdenätverken

- Finland har en global konkurrensfördel som ägare av utvalda värdenätverk

Finland har nått en ledande position inom värdenätverken i vissa utvalda branscher. Vårt land är en mötesplats där industri-, IKT - och tjänstesektorn bildar nya kombinationer. Vi lockar också aktivt industrier i olika sektorer till Finland genom att erbjuda ett bra företagsklimat och attraktiva villkor. Skicklig samordning av värdenätverken och ett kunnigt ägarskap ger oss en global konkurrensfördel, och vi kan därför få en viktigare position än vad vår storlek egentligen förutsätter. Finland behöver inte uppfinna allt själv, det är viktigare att ta fram de bästa tillämpningarna. När vi lär oss att tolka förändringar och välja rätt samarbetspartner är det vi som får hålla i rodret.

Finland kan inte vara världsbäst på alla områden. Därför måste vi välja några lämpliga sektorer där vi kan visa vägen för resten av världen. En ledande position i värdenätverken ger oss det relativt sett bästa ekonomiska mervärdet.

Den internetbaserade ekonomin växer kraftigt. Konkurrenskraft skapas genom intelligent utnyttjande av IKT i nya produkter och tjänster och genom en reform av de traditionella sektorerna

 

 
 
Valikko
FI EN SV
X
 
Ge respons!